Хигия с отрицателни PCR тестове

В очакване на поредния тежко болен пациент, Болница „Хигия“ продължава да бъде единствената, която се включи безусловно в борбата с Covid-19 и помага на Областната болница в Пазарджик в кризисната ситуация. МБАЛ „Хигия“ пое и спешността по време на въведената карантина в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ -Пазарджик.
Скринингови проби за PCR тестове на лекари, медицински сестри и санитари от МБАЛ „Хигия“ са изпратени за изследване от болницата. Резултатите на всички са отрицателни. Отрицателни са и пробите на всички лекари и медицински сестри от първите 4 екипа на КОВИД отделението в болница „Хигия“. Те вече са извън „зоната“, под карантина, до излизането на резултатите от повторните им PCR тестове, а грижите за болните с коронавирусна инфекция поеха нови 4 екипа – лекари и медицински сестри от болница „Хигия“.
И към този момент, мениджмънта на „Хигия, в лицето на изп. директор на болницата д-р Цветелина Спиридонова, д.м продължава да налага драконовски мерки, с цел недопускане на вътреболнична инфекция.
Болницата се нуждае от дарение в размер на 35 000 лв.
На снимката: Д-р Цветелина Спиридонова, изп. директор на МБАЛ “Хигия” получава информация от административния директор Ангел Попов за отрицателните PCR тестове на ковид екипите на болницата.