Д-р Цветелина Спиридонова в интервю за сп. Beauty wom:


ЧОВЕЧНОСТТА е водеща в Хигия и това ни отличава. 

 “Винаги съм се старала да подбирам силни професионалисти, независимо за коя специалност става въпрос, и хора, които са почтени в отношението си към медицината и към пациента. Какво означава да си почтен в медицината - да не изневеряваш на основните принципи и правила в диагностиката и лечението, независимо от това, какво ти коства като усилие, като енергия, като разход.”

 ✔️”При нас финансовият резултат не е определящ, водеща е удоволетвореността. Положителният финансов баланс винаги ще се постигне, когато хората, които са те избрали, са доволни, независимо дали става въпрос за лечебно заведение, за ресторант или за магазин за автомобили”.

 ✔️”Моята роля като ръководител е хората, които работят в структурите на “Хигия” да работят като щастливи професионалисти, а тяхната задача е да направят пациентите щастливи в търсенето им на здравна услуга. Тоест “Хигия” трябва да бъде равнозначно на удоволетвореност и на покрити очаквания.”

 ✔️”Време е обаче и хората, които се борят да стигнат нивото на качествения живот, да погледнат към профилактиката, защото здравето е неизбежна необходимост да подсигурим не само собственото си бъдеще, но и бъдещето на близките ни хора, които разчитат на нас.”

 -Къде се чувствате по-удоволетворена - директорския кабинет или в операционната?

 “Аз в операционната мога и да спя дори. Там ми е минала основната част от живота и най-комфортното и уютно място за мен си остава операционният блок, независимо дали съм в залата или в периферията на блока. Въздухът, който диша човек там, и начинът, по който се чувства, са незаменими за мен.”

 -Дефинирайте думата “страх” за един хирург.

 “Нямаш право на страх и такава дефиниция за хирурга не съществува.”

 - Вие сте френски възпитаник, каква е разликата според вас между медицинските специалисти тук и във Франция?

 “Много е голяма разликата. Във Франция лекарите смятат медицината за своя професия. Докато в България все още има колеги, които я смятат за свое призвание. Категорично смятам, че за да осигуриш качествена здравна грижа, трябва да схващаш медицината като професия и да бъдеш абсолютен професионалист. Призванието ни кара да се чувстваме като богоизбрани, което не е точно така.”

 Визитка:

Д-р Цветелина Спиридонова е собственик и управител на Лечебни заведения Хигия. Тя е хирург с над 20 -годишен опит, специализирала е в Париж. Член е на Френската асоциация по пластично-естетична хирургия, на немското хирургично дружество и заместник-председател на Българска болнична асоциация и на съвета по здравеопазване в КРИБ. Към днешна дата д-р Спиридонова е най-младият собственик на лечебно заведение в страната. Тя наследи от покойния си баща проф. Стайко Спиридонов, първата частна болница в източна Европа - “Хигия”, в гр. Пазарджик, която той създава преди повече от 30 години. Вече година д-р Спиридонова е съсобственик и управител на клиника ХИГИЯ НВ в столицата.

 

Из: интервю за сп. Beauty woman