ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

От месец август 2018 г. МБАЛ „Хигия“ АД е одитирана и регистрирана от NQA за съответствие с изискванията на ISO 9001:2015, приложима за осъществяване на болнична медицинска помощ, клинични изпитания на лекарствени продукти и медицински изделия, учебна и научна дейност.

20 години СПА Център

20 години СПА Център

Болница „Хигия” отпразнува своя 20-годишен юбилей с откриването на Медицински СПА център и физиотерапия.

 

Оформяне на лице

Корекция на носа (ринопластика)


Носът определя характерния израз на лицето и стои винаги в центъра на вниманието. Хората, чиито нос е неподходящ често страдат душевно години наред. Успешната корекция довежда до голямо психическо облекчение и подкрепя самочувствието. Оперативните методи са утвърдени в продължение на десетилетия, а приложени от внимателен и умел хирург довеждат до сигурен и успешен резултат.

Корекция на уши


Аурикопластиката в естетичната хирургия е метод за коригиране на клепнали уши, намаляване на ушната мида, оформяне на ушна мида при вродена малформация.

Най-често се прави с чисто естетична цел, а при вродените малформации започва след 5-6 годишна възраст.

Извършва се под обща или локална анестезия в зависимост от показанията. Операцията е със средна продължителност около 90 минути. Болничният престой е 24 часа само при пациенти, оперирани под обща анестезия.

След операцията се наблюдава временен оток в оперативната област, слаби болки без нарушаване общото състояние на пациента.

При хора с вродени аномалии (липсващи по рождение уши) или при сериозни наранявания се прилага реконструкция и възстановяване на ушната мида на етапи, изискваща по-дълъг период от време.

Челен лифтинг


С напредване на възрастта лицето придобива уморен и угрижен вид, резултат  от отпускане на кожата, промяна нивото на веждите и  появата на дълбоки хоризонтални гънки по челото.  Заедно с променените клепачи се формира уникалното за всяко лице съчетание от форми и обеми, определящи изгледа на лицевия етаж и изражението на лицето.За да се върне приветливото излъчване на лицето, може да се предприеме челен лифтинг. Тази операция третира зоната на челото, веждите и формата на очните орбити. Достъпът е в окосмената част на главата и не остават видими белези.

Извършва се под обща анестезия. Необходимият болничен престой е 2-3 дни, а възстановителния период – около 3 седмици.

В следоперативният период се наблюдава умерено изразен оток на горните клепачи и корена на носа, отзвучаващ за около 6-8 дни.

Долен лифтинг


Долният лифтинг третира шията и долните 2/3 от лицето. Крайната цел е разкрасяване и подмладяване на лицето.Това се постига чрез извършването на комплекс от хирургични процедури на нивото на  дълбоките и повърхностни  структури на лицето.

Принципът  е прелистване на променените тъкани и кожа /мускули и кожа/  в необходимата нова позиция.  Разрезите са в областта на окосмената част на главата, около и зад ушите. Понякога може да се наложи дискретен разрез под брадичката.

Операцията се извършва под обща анестезия. След операцията се наблюдава умерено изразен оток на долните 2/3 от лицето, отзвучаващ за около 5-6 дни. Необходимият болничен престой е 3-5 дни.  Конците се свалят на 10 ден.

Окончателният резултат е налице след около 1 месец.

Блефаропластика


При провеждане на лифтинга на лицето често задължително се включват и неговите отделни части – нос, очи, устни или уши. Тези части обаче могат да се коригират и самостоятелно.При операциите на тъканите около окото /блефаропластика/ се различават два вида:- смъкнат клепач- увиснал клепач Смъкнатият клепач припокрива наполовина окото вследствие парализа или друга болестна причина. Увисналият клепач представлява излишна кожа, която виси над клепката на окото.И двата вида заболявания се възприемат негативно не само от засегнатия човек, но и от обкръжението му. Особено увисналият клепач придава уморен и дори изтощен вид.

Липофилинг на устни


Представлява увеличаване на червената част на устната, частично заличаване на вертикалните кожни гънки и изразяване на границата „червена-кожна линия“.

Извършва се чрез липоскулптура посредством вземане на собствена мастна тъкан на пациента.

Операцията се извършва под местна и/или обща анестезия. Болничният престой е 2 часа.

Манипулацията може да се извършва многократно през определени интервали за постигане на окончателен и траен естетичен ефект.

Корекция на заешка устна


Представлява оперативно възстановяване на целостта и формата на горната устна.

Операцията се извършва на 6-месечна възраст под обща анестезия с болничен престой 24 часа.

Свалянето на конците се извършва на 6-тия ден.

Когато „заешката устна“ е съчетана с „вълче гърло“, операцията се извършва на 6 годишна възраст под обща анестезия.