ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

От месец август 2018 г. МБАЛ „Хигия“ АД е одитирана и регистрирана от NQA за съответствие с изискванията на ISO 9001:2015, приложима за осъществяване на болнична медицинска помощ, клинични изпитания на лекарствени продукти и медицински изделия, учебна и научна дейност.

20 години СПА Център

20 години СПА Център

Болница „Хигия” отпразнува своя 20-годишен юбилей с откриването на Медицински СПА център и физиотерапия.

 

Корекция на бюст


От векове бюстът е символ на женствеността, на еротиката на сексуалността, да не забравяме и на майчинството. Доста често обаче, точно по отношение на него се срещат твърде завишени представи и фантазии, както и силно изявени комплекси при жените.  Още от тийнейджърска възраст, много жени страдат от мисълта, че имат извънредно малки или пък твърде големи гърди.

Модерната естетично-пластична хирургия може да даде най-доброто решение чрез прилагането на различни индивидуални методи в почти всички случаи, без значение какви корекции на формата се желаят.

Уголемяване на бюст с импланти

Много жени днес могат да изпълнят и мечтата си за по-голям и стегнат бюст. Решението за уголемяване на бюста се взима винаги по естетични причини и по принцип не е въпрос на възраст, но растежът на тялото трябва да е завършил.

Какво се случва при уголемяване на бюста?

Имплантите, които ние изполваме са лицензирани от Министерство на здравеопазването. Външната им обвивка е от еластомери и е изградена от двойни стени. Тази двойна обвивка предполага висока защитеност от наранявания и в същото време дава възможност за постигането на особено добри резултати по отношение на формата и чувството за допир. Разрезът се извършва в естествената гънка под гърдата, в областта на ареолата или в мишничната ямка.

Анестезия и престой в клиниката

Необходимите  пред оперативни изследвания се извършват предния ден или сутринта, непосредствено преди операцията. Пак тогава ще бъде проведена и консултацията с анестезиолог и кардиолог. Според вида на операцията трябва да се има предвид болничен престой от 1 до 3 дни.

Подготовка за операцията

Около седмица преди операцията приемът на аспирин трябва да бъде спрян, тъй като забавя кръвосъсирването. През този период не е желателно да употребявате алкохол и сънотворни таблетки.

Операцията

Интервенцията е кратка: продължителността е около един час и половина, а операцията протича под обща анестезия.

Следоперативно възстановяване

Още на първия-втория ден след операцията Вие ще се чувствате добре.  Пълната работоспособност се възвръща след няколко дни. След отстраняването на конците и превръзките, ще трябва да носите специално бюстие. То трябва да Ви стои добре, да подкрепя гърдите и да не ги притиска. Първите три седмици ще трябва да носите бюстието непрекъснато – денем и нощем. През първите три месеца след операцията, трябва да избягвате употребата на сутиени, които силно повдигат гърдите.

Намаляване и повдигане на бюста

Когато природата ви е  надарила с прекалено много бюст в сравнение с общия ръст на тялото и неговото общо тегло, то изразената „женственост” би могла да се превърне в бреме. Тежкият бюст може да причини изкривен стоеж, болки в тила и на гърба, схващане на мускули в цялата област на раменете и тила, главоболие.

Не само бюстът с големи пропорции, но и нормалният бюст също може да се превърне в проблем. С течение на времето, бюстът може да увисне. Това рано или късно се случва с почти всяка жена и е свързано с резки колебания в теглото, бременности или периодите на кърмене. В някои случаи е налице и слабост на съединителната тъкан, в резултат на което в долната част на гърдата се образува твърде отпусната кожна -„мантия”, млечната жлеза и гръдното зърно се свличат. Резултатът е типичният, класически увиснал бюст.

Какво се случва при операцията

По принцип един по-малък, по-лек и по-стегнат бюст се постига чрез отстраняване на излишната кожа и жлезиста тъкан в долната част на гърдата. За по-добри резултати може да се наложи и отстраняването на излишната мастна тъкан и поставянето на импланти. Ареолата и гръдното зърно се преместват нагоре, заедно с нервите и кръвоносните съдове.

Резултати

Чрез намаляване размера на гърдите , трайно се  променя формата и големината на бюста.

Анестезия и престой в клиниката
Необходимите пред оперативни  изследвания се извършват предния ден или сутринта преди операцията. Пак тогава ще бъде проведена и консултацията с анестезиолог. Според вида на операцията трябва да се има предвид болничен престой от 2 до 3 дни.

Подготовка за операцията

 Около седмица преди операцията приемът на аспирин трябва да бъде спрян, тъй като забавя кръвосъсирването. През този период не е желателно да употребявате алкохол и сънотворни таблетки.

Операцията

Операционните методи са различни. Видът на оперативните срезове е в зависимост от индивидуалните желания и е обусловен от физиологическите данни на пациентката. Най-често се работи чрез два оперативни среза – протичат по окръжността на ареолата и от нейния долен ръб до гънката под гърдата. В някои случаи е необходим и оперативен срез  по дължината на тази гънка. При самата операция се оформя наново жлезистото тяло, чрез отстраняване на излишната тъкан. Ако гърдите са малки, може да се поставят и импланти за по-добро оформяне. Според мащаба си, операцията трае от 2 до 3 часа.