ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

От месец август 2018 г. МБАЛ „Хигия“ АД е одитирана и регистрирана от NQA за съответствие с изискванията на ISO 9001:2015, приложима за осъществяване на болнична медицинска помощ, клинични изпитания на лекарствени продукти и медицински изделия, учебна и научна дейност.

20 години СПА Център

20 години СПА Център

Болница „Хигия” отпразнува своя 20-годишен юбилей с откриването на Медицински СПА център и физиотерапия.

 

Сауна парк

Инфрачервена сауна

Използва инфрачервени лъчи, които директно затоплят тялото и дишането не е затруднено от висока влажност или пара. Симулира здравословно изпотяване на тялото с елиминиране на токсини и вредни вещества и има ефикасен отслабващ ефект. Може да се използва от хора с артериална хипертония I –ва и II – ра степен, захарен диабет, разширени вени, раково болни.
Инфрачервената топлина е форма на излъчване на енергията в пространството. Тя е форма на енергия, която преминава през кожата благодарение на своята специфична дължина на вълната. Тя няма нищо общо с утравиолетовата, която би могла да увреди кожата. Топлината от инфрачервената сауна е суха. Тя прониква в човешкото тяло на дълбочина от 2 до 10 мм.
Парна баня

Превъзходно средство за възстановяване на силите, прочистване на тялото от шлаки, вроговени клетки, токсини, с етерични масла и билки, които ефирно докосват сетивата ни. Горещата пара засилва кръвообращението, стимулира работата, както на сърцето, така и на белите дробове. Парните процедури компенсират недостига на движение и в този смисъл са изключително подходящи за хора със седящи професии. Въпреки, че повишаването на телесната температура в парната баня е краткотрайно, то е достатъчно, за да се активизират защитните сили на организма.
Акваспининг

Акваспинингът е една от най-безопасните аеробни програми. Движенията са всичко друго, но не и агресивни. Натоварва се мускулатурата на цялото тяло и има отслабващ ефект. Акваспинингът се изпълнява в басейн на специални машини наречени аква спинери. На вид те наподобяват колело без гуми, потопено във вода. Тази подводна гимнастика е подходяща за мъже и жени, дори и в напреднала възраст.
Стая за активен релакс и хромотерапия