ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

ТРАДИЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

От месец август 2018 г. МБАЛ „Хигия“ АД е одитирана и регистрирана от NQA за съответствие с изискванията на ISO 9001:2015, приложима за осъществяване на болнична медицинска помощ, клинични изпитания на лекарствени продукти и медицински изделия, учебна и научна дейност.

20 години СПА Център

20 години СПА Център

Болница „Хигия” отпразнува своя 20-годишен юбилей с откриването на Медицински СПА център и физиотерапия.

 

Моделиране на тяло

Липосукция /Изсмукване на мазнини


Повечето от нас познават проблема с мастните възглавнички, които не могат да се отстранят нито чрез строги диети, нито чрез спортни натоварвания. Най-добър пример за това са „бричовете” при жените и „ спасителния пояс” при мъжете, които довеждат много от нас до отчаяние. Те не само развалят естетичния общ изглед на нашето тяло, но и понижават самочувствието ни. Това от своя страна често води до ограничения в начина ни на живот. Напредналата естетична хирургия ни дава възможност да разрешим този проблем  за продължително време. По-рядко се събират мастни депа в областта на раменете и на горната част на ръцете, но дори и тук изсмукването на мазнини трябва да доведе до желания резултат.

Излишни мазнини могат да се отстранят и от областта на ханша, от седалището, от вътрешната страна на бедрата и от вътрешната страна на колената, от подбедриците и от глезените. Липосукцията се провежда винаги, поради естетични причини и по принцип не е проблем на възрастта. Изсмукването довежда най-често до изчезване на целулита и на предизвиканите от мастните натрупвания неравности или най-малкото до тяхното чувствително намаляване.

Пластика на коремна стена/ Абдоминопластика


Абдоминопластиката е много сложна оперативна интервенция, която води до подобрение в контурите на корема.  Много жени страдат /предимно след бременността/ от увиснал корем или не красиви белези и стрии на кожата. Но не само жените са засегнати от този проблем, тъй като отпускането на кожата може да бъде резултат от извънредно голяма редукция на теглото,  отслабена съединителна тъкан с локално депониране на мазнини, или наличието на херния на коремната стена. Чрез стягане на коремните покривки , този проблем  би могъл трайно да се отстрани. Допълнително може да се приложи и липосукция /изсмукване на мазнини/, която обаче не може да замести стягането на коремните стени.